torsdag 27 januari 2011

Eftermiddagsvila















För varmt för balkongen så vi kurar inne en stund till. Jag började dagens aktiva del med en morgonpromenad till "grönsaksaffären". Skulle leta rödlök men hittade ingen sådan. Vinkade sedan av gänget i villan, som fortsatte mot Bankok, och sedan blev det frukost på uteplatsen. Jag njuter verkligen av att kunna sitta ute och äta.

Styrde sedan kosan mot apoteket för lite lindring för Anders brännskada och mina insektsbett. Anders behövde paus från solandet, så vi tog en utflyktsdag med moppe. Åkte till vår "gamla favoritstrand" Kata Noi för att kolla in området. Sedan vidare längs hela Kata beach till Karon beach. Gjorde några avstickare för att kolla bebyggelse, vilket är trevligt. Men det var skönt att komma därifrån, för det var så mycket bilar, moppar och människor.

På väg tillbaka hemåt tog vi en rast vid utsiktsplatsen, eftersom träsmaken började bli påtaglig. Där uppe har man en fin utsikt mot Kata och Karon.


Vi fortsatte sedan förbi "hemma-byn" och åkte mot sydspetsen av Phuket (Phrommthep Cape) men stannade vid Yanui Beach, där vi varit ett par gånger tidigare. Vi såg att La Moets båt Champagne låg där, så vi blev sugna på att se om Lotta var ute på tur. Vi har åkt med hennes bolag vid två tidigare tillfällen och har uppskattat deras utflykter och kunskap. Hon var inte med men väl två andra från företaget. Vi satt länge och njöt av en vattenmelonshake. Ja, faktiskt så länge att jag höll på att somna. Vi bestämde oss för att äta en lunch: kyckling med vitlök och peppar, och efter det piggnade jag till lite.

Styrkta av rasten tog vi oss vidare i backarna uppåt mot sydspetsen, där vi tittade ut över det underbara havet och båtarna utanför Nai Harn beach. Vi tog en annan väg hem och var sedan rätt nöjda med att komma hem till vår by.
Siestan börjar lida mot sitt slut. Vi går väl en tur efter bygatan till kvällen. Få se var och vad vi äter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar