söndag 30 januari 2011

Vi roar oss kungligt

Som vanligt blir vi kungligt behandlade här Thailand. Vi har, tack och lov, hittat en strand, som passar oss som handen i handsken. Där finns en kvinna, som vinkar när hon ser oss på avstånd, som drar två solstolar till exakt den plats i skuggan under ett träd som hon har förstått att vi mår bra av att sitta i, som "möblerar" med en pall mellan våra stolar, som hjälper oss på med våra solstolsöverdrag, som kommer och frågar om det inte är dags för lite ananas när klockan gått en kvart över den tiden som vi tidigare beställt osv. Hennes bror, som kör en "långsvansbåt" kommer också till oss för lite roliga kommentarer över de turister från främmande land, som nästan ramlar över oss i sin iver att gå i skuggan över stranden.
Idag har vår dag ytterligare förgyllts av en grupp från "fritids?". Tre "personal" med ett tjugotal thailändska barn som slog sig ner nästan vid våra fötter. I Sverige hade personalen blivit anmäld men vi tror att de fick med sig alla barn hem. Ingen hade koll på dessa vilt stojande barn som kastade sig i vattnet med kläderna på och badade kusligt näta snabbspeedbåtarna, som lastade och lossade turister. Efter en stund kom en man med nio barn och slog sig ner på andra sidan om oss och också dessa barn badade helt utan uppsikt. Åtminstone enligt svenska mått mätt. Och vilken ljudnivå!! Vi skulle nästan ha behövt hörselskydd.
I morgon bör det vara både skoldag och arbetsdag så då blir det kanske lugnare.
Vi trodde i morse att det skulle bli en hemmadag på balkongen med läsning och korsord, för det såg väldigt mörkt och grått ut under vår byrundetur (idag följde Anders också med) men efter en liten regnskur blev det kanonfint väder, så det blev stranden igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar