fredag 16 januari 2009

Utbjudna av "Apple" och "V"

I går blev vi utbjudna av "vår dotter" "Apple" och hennes man "V" (hon heter Atika och han Taweechai men kallas så här). Apple arbetar i restaurangen på hotellet där vi bodde tidigare år, Sawasdee Village, (verkligen ett kanonställe) och V arbetar i restaurangen på ett hotell vid rondellen i Karon, som jag inte kommer ihåg vad det heter. De arbetar mycket men har tydligen ledigt fredagar tillsammans. De hämtade oss med bil och tog oss till en underbar restaurang vid havet, Kan Eang 2. Där åt vi bl.a. Tom Yam Goong, (länken ett förslag på recept) som var "not so spicy" enlig V som tycker om den väldigt kryddstark (osäker på stavningen men vad gör det?) . Apple beställde in flera små rätter som vi delade på. Riktigt gott.
Vi satt på kanten ner mot havet och åt men såg inte mycket av det då det var mörkt. "Havet kommer upp" sa V men på ett väldigt lugnt sätt så vi förstod att det var "flod" på gång. (Vi har hört det uttrycket förut en gång men då gällde det thailändares uttryck i samband med tsunamin.) Utanför fiskades med nät och ficklampa, så jag funderade på att hjälpa till med min pannlampa. Apple kommer att sakna oss. Problemet är att hon inte har någon dator men jag har lovat att skriva till henne. I går kunde hon visa oss var hon bor eftersom vi körde förbi infarten dit. När jag visar henne en karta och frågar ser hon helt oförstående ut.

Om Anders och jag blir onödigt rika, vilket vi hoppas att vi blir, kommer vi att ta med våra barn och barnbarn hit till vårt andra hemland. Blir det pengar över så skickar vi biljetter till Apple och V (uttalas ung oui) så att de kan komma och hälsa på oss i Sverige. Men då måste det bli en väldigt varm sommar. Apple är frusen till max. Hon är bekymrad över kylan i Thailand just nu. För oss är den mera bekant som svensk sommar. Och då pratar vi kvällar och mor´nar. Dagarna är varma så det räcker och på natten är inte vi ute.

1 kommentar:

  1. Välkommen till bloggvärlden! Det skall bli roligt att följa er och era förehavanden i etern. Ha en bra dag, kram!

    SvaraRadera